HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejtragičtější víkend na jihočeských silnicích

Tři mrtví u sobotní nehody u Nových Hradů a další mrtvý u nedělní nehody u obce Hospříz. To je smutná bilance posledního říjnového víkendu. 

První tragická nehoda se stala v sobotu (31. října) v podvečerních hodinách na silnici mezi obcemi Byňov a Nové Hrady. K nehodě krátce před půl sedmou vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému, vzlétnul také vrtulník LZS. Z jednotek požární ochrany u nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny.
Jednalo se o nehodu osobního auta, které vyjelo ze silnice a narazilo do stromů. Když hasiči přijeli na místo, lékař ZZS již u dvou osob konstatoval smrt. Třetí osobu zdravotníci oživovali. Bohužel i přes jejich veškerou snahu, osoba četným zraněním podlehla. Náraz do stromu tedy nepřežila celá osádka vozu - všichni tři mladí muži. 
Zasahující hasiči nejenže pomáhali zdravotníkům s resuscitací, ale zároveň zajišťovali místo nehody, zabezpečili havarované auto proti vzniku požáru a kontrolovali únik provozních kapalin.
Pro rodiny pozůstalých byla velitel zásahu vyžádána pychologická pomoc. Ve všech třech rodinách byla nutná intervence. V jedné rodině byli policejní interventi, ve dvou pak pycholog HZS Jihočeského kraje a intervent jihočeského hasičkého posttraumatického týmu.
Nehodu šetří Policie ČR.

K další nehodě s tragickým koncem došlo v neděli (1. listopadu) u obce Hospříz. Na operační středisko HZS Jihočeského kraje byla nahlášena v 15:15 hodin. Na místo byly opět vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému opět včetně vrtulníku LZS. Operační důstojníci hasičského operačního střediska na místo vyslali profesionální hasiče ze stanice Jindřichův Hradec a svolali jednotku SDH obce Kunžak.
I v tomto případě šlo o nehodu osobního auta. Cestoval v něm pouze řidič, který nezvládnul řízení a stejně tak jako u výše popsané nehody vyjel ze silnice, kde narazil do stromu. Hasiči okamžitě zahájili vyprošťování. Bohužel náraz řidiči způsobil zranění neslučitelná se životem, lékař ZZS u něj konstatoval smrt. Zasahující hasičské jednotky zajistily místo nehody i havarovaný Ford Focus. Nehodu také šetří Policie ČR.

Odkazy do noveho okna

Dopraví nehoda OA, Hospříz - 1. 11. 2020 (2)

Dopraví nehoda OA, Hospříz - 1. 11. 2020... 

Detailní náhled

Dopraví nehoda OA, Hospříz - 1. 11. 2020 (1)

Dopraví nehoda OA, Hospříz - 1. 11. 2020... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem