HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejrychlejší hasič světa? PAVEL KOUŘÍK Z DOMAŽLIC

102FOTOGALERIEV srpnu 2017 z celé České republiky zamířili nejlepší sportovci z řad hasičů přes oceán do Los Angeles v USA na Světové hasičské a policejní hry.

Plzeňský kraj zastupoval jediný hasič Pavel Kouřík z Domažlic. Reprezentoval Českou republiku a svůj sbor v disciplínách Ultimate Firefighter, což je obdoba u nás známé soutěže TFA.

Všichni závodníci v této soutěži potvrdili, že Česká republika má nejsilnější, nejrychlejší a nejvytrvalejší hasiče na celém světe. Medalile posbírali všichni – Petr Moleš, Jan Haderka, Vít Malenovský, Petr Smilek i náš Pavel Kouřík.

Pavel Kouřík si na Světových hrách rozšířil sbírku medailí o dvě zlaté, jeden bronz a mnoho dalších umístění na předních příčkách. V individuální kategorii Ultimate Firefighter skončil na překrásném šestém místě. V týmové soutěži, která je rozdělena do čtyř jednotlivých úseků, Pavel nejrychlejším roztahováním a motáním hadic významně přispěl k bronzu.

Nejvíc zazářil ve výstupu v plné hasičské do 62. patra mrakodrapu. Na jeho střechu se dostal za 12 minut a 7 vteřin a vybojoval si tak titul nejrychlejšího hasiče světa. O pět vteřin pomalejší byl další Čech – Vít Malenovský. Další závodníci třináctiminutovou hranici nepřekonali. V této kategorii ovládli Češi také týmovou soutěž s náskokem téměř dvou minut.

Pavel Kouřík je ve svých 23 letech nejmladším členem reprezentace TFA. Na jeho profesionální sportovní dráze ho kromě HZS Plzeňského kraje podporují společnosti: OMEXOM GA Energo s.r.o., Prabos, Luing Pyrex, F1 Gas, Trops sport a Vochoc. Firma Vochoc zařadila Pavla v loňském roce do GoodPRO TFA racing teamu a kromě jiného ušila na míru soutěžní zásahový oblek.

   

vytisknout  e-mailem