HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda u Strání si vyžádala čtyři zraněné, oba řidiče museli hasiči vyprostit.

(13. 1. 2019) V 18:28 hodin byla na tísňovou linku přijata informace o dopravní nehodě nedaleko obce Strání na Uherskohradišťsku. Podle informací oznamovatele došlo ke střetu dvou osobních vozidel a na místě se nacházelo několik zraněných. K události proto okamžitě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod a dobrovolná jednotka hasičů obce Strání. 

V jednom z havarovaných vozů cestoval pouze řidič, ve druhém celkem tři osoby. Dva zranění spolujezdci se nacházeli mimo vozidlo a hasiči jim poskytli první předlékařskou pomoc. Oba řidiče pak museli hasiči z vozidel vyprostit pomocí speciálního hydraulického zařízení. Komunikace byla v době řešení nehody úplně uzavřena. Po příjezdu posádek zdravotnické záchranné služby si všechny čtyři zraněné převzali do své péče zdravotníci. Jedna osoba byla transportována do nemocnice letecky, ostatní pak přivolanými vozidly záchranářů.

Havarované vozy hasiči zajistili proti nebezpečí vzniku požáru a únik provozních kapalin byl zlikvidován pomocí sorpčních látek. Po asistenci při naložení pacientů byla jednotka SDH obce Strání odeslána zpět na svou základnu.

Aktualizace:

20:30 hodin

Po dobu vyšetřování nehody policií zůstává jednotka HZS kraje na místě události, vozovka je i nadále uzavřena v obou směrech.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

           

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem