HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda tří vozidel. Hasiči museli jednu osobu vyprostit. Zraněné transportoval vrtulník

(20.5.2017) Na místě vážné dopravní nehody v Rožnově pod Radhoštěm zasahovaly dvě jednotky hasičů. 

V 17:53 hodin vyslal operační důstojník krajských hasičů jednotku profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí a jednotku hasičů města Rožnov pod Radhoštěm na místo hlášené dopravní nehody tří osobních vozidel, ke které došlo v křižovatce ulic Kramolišov a Partyzánská.

Jako první dorazili na místo rožnovští hasiči. V havarovaném vozidle zn. Škoda zůstala zaklíněna zraněná řidička. Hasiči hydraulických vyprošťovacích zařízení odstranili dveře a dělící sloupek na levé straně vozidla, zraněnou řidičku spolu se záchranáři stabilizovali a pomocí páteřové desky vytáhli z vraku. Po přeložení na vakuová nosítka ji připravili k transportu do vrtulníku, který přistál na místě události. Spolu s řidičkou bylo vrtulníkem transportováno i malé dítě, které s ženou cestovalo ve vozidle a bylo také zraněno.

V druhém vozidle zn. Citroen cestoval v okamžiku nehody pouze řidič. Ten z nehody vyváznul pouze s lehčím poraněním a byl ošetřen na místě. Ve třetím vozidle zn. Volkswagen cestovaly čtyři osoby. Ty byly nezraněny.

Po vyproštění a transportu zraněných do vrtulníku hasiči zajistili místo nehody, zabezpečili havarovaná vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Na místě pak zůstala jednotka hasičů z Rožnova pod Radhoštěm, která po vyšetření nehody policisty dokončí nezbytné likvidační a úklidové práce.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem