HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda osobního automobilu a trolejbusu zkomplikovala dopravu u nemocnice ve Zlíně. Aktualizace.

(21. 3. 2019) O půl čtvrté odpoledne byli hasiči informováni o dopravní nehodě osobního automobilu na mostě u Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. K události okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice s jedním zásahovým vozem. 

Hasiči byli na místě do dvou minut. Podle informací od velitele zásahu došlo na mostě ke střetu trolejbusu s osobním vozem Renault Megane. V trolejbusu se v době nehody nacházelo přibližně 25 osob a řidička, nikdo z nich nebyl naštěstí zraněn a všichni opustili vůz ještě před příjezdem jednotky. 

Osobní automobil při nehodě poškodil zábradlí mostu přes řeku Dřevnici a zůstal stát v jednom jízdním pruhu. Řidič vyvázl bez zranění.

Hasiči zabezpečili místo nehody a zajistili vůz proti nebezpečí vzniku požáru. Uniklé provozní kapaliny byly zasypány a zlikvidovány pomocí speciálních sypkých sorbentů. Po vyloučení dalšího nebezpečí se jednotka vrátila zpět na svou základnu a jakmile policie ukončí zadokumentování nehody, vrátí se na místo k zajištění úklidu komunikace.

Aktualizace 18:45 hod.:

Po ukončení šetření byla jednotka povolána zpět na místo havárie. Osobní automobil byl naložen na odtahovou službu a byl proveden závěrečný úklid povrchu komunikace od střepů a úlomků. Po označení poškozeného zábradlí byla vozovka opět zprůjezdněna a zásah hasičů na místě byl ukončen.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem