HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda osobního auta s nákladním u Horní Lukavice

1FOTOGALERIEV úterý 1. srpna 2017 pár minut před osmou hodinou ráno vyhlásilo operační středisko poplach hasičům na stanicích v Přešticích a v Plzni na Košutce kvůli dopravní nehodě osobního auta s nákladním, která se stala na hlavním tahu Plzeň - Klatovy u odbočky na Horní Lukavici.

Osobní auto skončilo v příkopu, nákladní auto Avie se na něj převrhlo a z nákladového prostoru se vysypalo na silnici uhlí.

Obě vozidla byla obsazena řidičem a spolujezdkyní. Hasiči nejprve vyprostili dvě osoby z nákladního auta. K zaklíněnému řidiči OA se hasiči dostali až poté, co nákladní vůz pomocí navijáku těžké techniky převrátili na kola. Spolujezdkyně se dostala z kabiny sama oknem ještě před příjezdem záchranných složek. Hasiči pomohli ZZS při ošetření zraněných. ZZS odvezla všechny čtyři do nemocnice na vyšetření.

Hasiči asistovali odtahovým službám při nakládání havarovaných vozidel. Společně s SÚS uklidili ze silnice vysypané uhlí a trosky aut.

Nehoda uzavřela silnici v obou směrech a v místě se okamžitě začaly tvořit dlouhé kolony. Poté, co odjely sanitky se zraněnými, byla doprava puštěna kyvadlově jedním jízdním pruhem. Provoz byl plně obnoven až po ukončeném policejním šetření.

vytisknout  e-mailem