HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda nákladního vozu s propan-butanovými láhvemi

(16.9.2015) K dopravní nehodě v obci Jablůnka, při níž došlo k vysypání převážených tlakových láhví, si policie na pomoc vyžádala jednotku profesionálních hasičů ze stanice Vsetín. 

Hasiči dorazili na místo události ve 14:23 hodin, tedy několik minut po přijetí požadavku. Jak bylo zjištěno, došlo zde k nehodě nákladního automobilu, který sjel do příkopu mimo zpevněnou komunikaci. Při havárii se vysypala část převáženého nákladu, a to konkrétně 10 kg tlakových láhví s propan– butanem. Hasiči okamžitě zabezpečili místo nehody a provedli měření koncentrací plynu, aby zjistili možný únik.
 
Po negativním měření a vyloučení nebezpečí byla vyproštěna část tlakových láhví, které se nacházeli pod vozidlem. Další uvolněné láhve hrozící pádem jednotka přemístila na bezpečné místo. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění ani úniku provozních kapalin.
 
Náhradní vozidlo i přeložení převáženého materiálu si zajistil majitel. Po zabezpečení místa a vyloučení dalšího ohrožení se hasiči vrátili zpět na základnu.
 
  
Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem