HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda nákladního vozidla s autobusem se obešla bez zranění osob. Aktualizace

(13.1.2017) Od 08:54 hodin zasahují profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem a Otrokovic u obce Osíčko na Kroměřížsku.  

Informaci o dopravní nehodě autobusu a nákladního vozidla s přívěsem na komunikaci mezi obcemi Osíčko a Komárno přijalo krajské operační středisko zlínských hasičů v 08:40 hodin. Podle oznamovatele došlo po kolizi s projíždějícím autobusem k převrácení přívěsu nákladního vozidla a hrozilo také akutní nebezpečí převrácení samotného nákladního vozidla. Z místa nebylo ohlášeno žádné zranění osob.

Jak následně upřesnil velitel zásahu, převrácený přívěs nadzvedl nákladní auto, které bylo tak nestabilní, že hrozilo jeho samovolné převrácení. Z bezpečnostních důvodů byl omezen i pohyb zasahujících hasičů v bezprostřední blízkosti havarovaného vozidla. Celou situaci také komplikoval velmi silný vítr. K provedení stabilizace vozidla a převrácení přívěsu zpět na kola byl na místo vyslán vyprošťovací automobil profesionálních hasičů stanice Otrokovice. Velitel zásahu také potvrdil, že nedošlo ke zranění žádného z účastníků nehody. V autobusu cestovalo v okamžiku nehody osm osob. Ty přestoupily na přistavený náhradní spoj. U autobusu došlo v důsledku střetu s přívěsem nákladního vozidla k poškození části karoserie.

Před desátou hodinou dorazili na místo zásahu otrokovičtí hasiči a byly zahájeny vyprošťovací práce.

Provoz na komunikaci je zcela uzavřen. Nákladní vozidlo blokuje celou šířku komunikace.

11:15 hodin

V 10:50 hodin se hasičům podařilo dostat přívěs zpět na kola, nákladní vozidlo stabilizovat a připravit k odjezdu. Z místa nehody odjel i autobus. Po dokončení likvidačních a úklidových prací obě jednotky z místa události postupně odjely. V 11:00 hodin byla komunikace zcela zprůjezdněna.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem