HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda kamionu zkomplikovala dopravu v obci Fryšták na Zlínsku.

(21. 7. 2017) Krátce po třinácté hodině odpolední vyjeli hasiči z centrální stanice Zlín k hlášené dopravní nehodě kamionu do obce Fryšták-Žabárna. Podle oznamovatele zde došlo k převrácení soupravy na chodník. 

Na místo se na pokyn operačního střediska do několika minut dostavily dva zásahové vozy a velící důstojník směny. Po provedení prvotního průzkumu byl na místo povolán také chemický automobil ze stanice Zlín.

Tahač s návěsem, převážející kamenivo, havaroval a převrátil se na bok. V době příjezdu jednotky byl řidič mimo vozidlo v péči zdravotnické záchranné služby. K žádnému dalšímu zranění na místě nedošlo. Hasiči zajistili místo události a provedli nezbytná opatření proti zamezení úniku provozních náplní. Pohonné hmoty byly přečerpány do záchytných nádrží a únik na komunikaci byl zlikvidován speciálními sorpčními látkami.

Odstranění havarovaného kamionu si zajistil jeho majitel, hasiči se proto vrátili zpět na svou základnu. Na místo se jednotka vrátila až po odvozu vraku, a to kvůli úklidu dalších drobných úniků.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem