HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda kamionů zablokovala vjezd do Prahy po brněnské dálnici

Ve čtvrtek 20. května ve čtvrt na tři odpoledne přijalo operační středisko středočeských hasičů oznámení o dopravní nehodě na kilometru 5,5 brněnské dálnice D1 ve směru do Prahy. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotku z Říčan, zároveň byli o spolupráci požádáni pražští hasiči ze stanice Chodov a hasiči podniku Správa železnic Praha. Po příjezdu na místo bylo průzkumem potvrzeno, že došlo ke střetu dvou nákladních automobilů a v jednom z nich zůstala zaklíněna osoba. Hasiči ihned začali s poměrně náročným vyprošťováním, protože vozy byly do sebe značně zaklesnuty. K samotnému vyproštění bylo potřeba použít vyprošťovací automobil a kombinaci tří rozpěrných válců.

Po vyproštění a předání osoby zdravotnické záchranné službě, která pacienta transportovala do nemocnice letecky, zasypali hasiči uniklé provozní kapaliny a odpojili u vozidel autobaterie. Dálnice ve směru do Prahy byla déle než dvě hodiny uzavřena pro veškerý provoz, který se následně podařilo obnovit alespoň jedním jízdním pruhem.

K zajištění dalšího výjezdu byla stanice HZS Říčany zálohována dobrovolnou jednotkou Mnichovice, která držela pohotovost na své zbrojnici.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - dopravní nehoda dvou nákladních automobilů

001 - dopravní nehoda dvou nákladních au... 

Detailní náhled

002 - poničený nákladní automobil po dopravní nehodě

002 - poničený nákladní automobil po dop... 

Detailní náhled

003 - dopravní nehoda dvou nákladních automobilů, vozovka zasypaná sorbentem

003 - dopravní nehoda dvou nákladních au... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem