HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda kamionu s osobním autem uzavřela hlavní tah u Nepomuku

 

V pondělí 3. října 2016 v 14:37 hodin vyslalo operační středisko profesionální i dobrovolné hasiče z Nepomuku ve směru na Plzeň před odbočku na Klášter k dopravní nehodě kamionu s osobním autem.

Osobní auto skončilo příkopu, náraz s kamionem byl tak silný, že došlo k utržení motoru a převodovky. Řidičku dostali z vozidla náhodní kolemjedoucí svědkové nehody, spolujezdce z kabiny vyprostili bez použití hydraulického zařízení hasiči. Zraněné osoby si převzaly posádky vrtulníku LZS a ZZS, hasiči jim asistovali při ošetření. Žena byla do nemocnice transportována letecky, muž sanitkou.

 

Kamion převážející dřevo se převrátil koly nahoru, tahač částečně zapadl do vypuštěného rybníka a návěs zablokoval silnici. Řidič vystoupil z kabiny pomocí lidí ještě před příjezdem složek IZS. ZZS ho vyšetřila na místě, vyvázl bez zranění.

 

Z proražených nádrží unikla do rybníka nafta. Hasiči přečerpali PHM do náhradních barelů a kaluže zasypali sorbentem. Spotřebovali kolem 200 kg sorbentu. Na místo se dostavili zástupci Životního prostředí, Ti v následujících dnech budou řešit ve spolupráci se specializovanou firmou odbagrování a dekontaminaci půdy.

 

Před samotným vyproštěním kamionu musel být nejprve náklad přeložen. Veškerou potřebnou techniku zajistila specializovaná firma. Hasiči odřezali svodidla a části kamionu, které bránily vyproštění.

 

Nehoda uzavřela hlavní tah u Nepomuku po celou dobu zásahu. Provoz byl obnoven až následující den časně ráno.

 

vytisknout  e-mailem