HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda kamiónu s nebezpečnými látkami u Maršova

Dnes (23. srpna) krátce před půl desátou přijalo Krajské operační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o dopravní nehodě kamiónu převážejícího nebezpečné látky. 

K nehodě, která se stala u Malšic, části obce Maršov, vyjeli profesionální hasiči ze stanice Tábor nejprve s cisternou. Postupně byly vyžádány posilové jednotky, a to další cisterna a vyprošťovací automobil z táborské stanice a vyprošťovací automobil ze stanice České Budějovice.

Po průzkumu na místě nehody podal velitel zásahu zprávu, že jde o kontejnerový nákladní automobil, který se převrátil na pravý bok do příkopu. Řidič vozu i jeho spolujezdec vyvázli bez zranění, nebyl vyprošťován. V kontejnerech byl převážen xylen (ve čtyřech plastových kontejnerech o objemu 1 m3), ředidla a celkem 1,4 tuny kovových transformátorů ve dvou velikostech, jejichž vnitřek je naplněn kapalinou na bázi polychlorovaných bifenylů. Hasiči zjistili drobný únik xylenu, který zastavili, a prostor kontejneru odvětrali. Zároveň změřili pomocí detektoru výbušnost s negativním výsledkem. Následně pak zahájili překládku nákladu, aby bylo možné auto z příkopu vyprostit. Zásah probíhal v jednorázových protichemických oblecích, zasahující hasiči byli po ukončení překládky řádně dekontaminováni. Vyložený materiál si převzala firma, která se zabývá ekologickou likvidací.
Po půl druhé odpolední bylo auto připraveno k vyprošťování pomocí dvou hasičských vyprošťovacích automobilů. Vyproštění auta velitel zásahu hlásil v 14:12 hodin. Hasiči pak uklidili vozovku od zeminy.
O události byla informována Policie ČR a příslušný orgán životního prostředí, který bude řešit případnou sanaci.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda kamiónu, Maršov - 23. 8. 2022 (5)

Dopravní nehoda kamiónu, Maršov - 23. 8.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda kamiónu, Maršov - 23. 8. 2022 (4)

Dopravní nehoda kamiónu, Maršov - 23. 8.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda kamiónu, Maršov - 23. 8. 2022 (3)

Dopravní nehoda kamiónu, Maršov - 23. 8.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda kamiónu, Maršov - 23. 8. 2022 (2)

Dopravní nehoda kamiónu, Maršov - 23. 8.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda kamiónu, Maršov - 23. 8. 2022 (1)

Dopravní nehoda kamiónu, Maršov - 23. 8.... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem