HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda kamionu a tří dodávek obousměrně uzavřela teplickou dálnici

Ve středu 2. září v půl jedenácté byla na středočeskou tísňovou linku 112 ohlášena dopravní nehoda před 14. kilometrem teplické dálnice D8 ve směru do Prahy v katastru obce Všestudy na Mělnicku. 

Oznamovatel uvedl, že souprava s tahačem na kontejnery je převrácená na bok a na místě jsou zraněné osoby. Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotky ze stanic Mělník a Kralupy nad Vltavou.

Po příjezdu na místo velitel čety upřesnil, že dálnice je uzavřena v obou směrech, protože nákladní automobil skončil po srážce ve směru do Prahy přes oba jízdní pruhy. Jedna z dodávek, která patrně najela do vysypaného nákladu, byla převrácená na střechu v opačném směru. Souprava navíc zdemolovala středová svodidla v délce asi 50 metrů. Dvě zraněné osoby skončily v péči zdravotnické záchranné služby.

Za pomoci vyprošťovacího automobilu jednotky odstranily přívěs z vozovky, převrácenou dodávku otočily na kola a odstranily mimo dálnici. Krátce před jednou hodinou po poledni se podařilo obnovit provoz jedním jízdním pruhem v každém směru.

Jelikož nákladní automobil převážel použitý zdravotnický materiál, probíhala část zásahu v ochranných oblecích. Likvidaci nákladu bude provádět specializovaná firma Dekonta. Kompletně obnovit provoz na dálnici se podařilo až po několika hodinách.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem