HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda dvou vozů zkomplikovala dopravu na hlavním tahu I/50 u Veletin.

(17. 5. 2019) Krátce před pátou hodinou odpolední přijali hasiči informaci o havárii dvou vozů u obce Veletiny na Uherskohradišťsku. Z důvodu možného zaklínění účastníků nehody k události okamžitě vyrazily profesionální jednotky ze stanic Uherský Brod a Uherské Hradiště. 

První cisterna dorazila na místo do pěti minut. Po provedení průzkumu velitel potvrdil, že se jedná o střet dvou osobních automobilů na silnici první třídy č. 50 u odbočky na obec Veletiny. Oba řidiči se nacházeli mimo vozidlo a nebylo nutné jejich vyproštění. Hasiči zajistili místo nehody a oba zraněné si do své péče převzala zdravotnická záchranná služba. V době řešení nehody byla v místě doprava řízena kyvadlově. Po odpojení akumulátorů a zajištění obou vozů proti nebezpečí vzniku požáru hasiči zkontrolovali úniky provozních kapalin, aby vyloučili další nebezpečí.

Jakmile byla dokončena dokumentace místa události, byl proveden úklid povrchu komunikace a obnoven plynulý provoz. Následně velitel místo předal policii a hasiči se v 17:08 hodin vrátili zpět na svou základnu.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem