HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda domíchavače s betonem. Aktualizace.

(24. 10. 2016) K nehodě domíchavače u obce Vysoké Pole v okresu Zlín vyjely dnes odpoledne tři jednotky hasičů. 

Domíchavač v příkopu mezi obcí Vysoké Pole a Újezd byl hasičům ohlášen v 14:41 hodin. Oznamovatel operačnímu důstojníkovi hasičů dále sdělil, že řidič je ve voze zaklíněný. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z centrální požární stanice Zlín a z požárních stanic Slavičín a Valašské Klobouky. K místu nehody vyjely celkem tři automobilové cisterny a jeden požární nosič kontejnerů.

Hasiči po příjezdu k nehodě zjistili, že autodomíchavač se třemi kubíky betonu vyjel mimo komunikaci a řidič je ve vážném stavu zaklíněný v kabině vozu. Hasiči ihned zahájili vyprošťovací práce s hydraulickým vyprošťovacím zařízením. V době vyproštění řidiče na místo přijela sanitka. Hasiči předali zraněného muže do péče zdravotníků, kterým pomáhali s oživováním. I přes enormní nasazení zdravotníků i hasičů se muž z bezvědomí neprobral. Navíc jeden ze zasahujících hasičů zjistil, že řidič je jeho příbuzný. Velící důstojník směny proto rozhodl o vystřídání hasiče. Dále rozhodl o povolání člena posttraumatického intervenčního týmu.

Hasiči provedli protipožární opatření. Z vozu neunikaly provozní kapaliny, i přesto hasiči umístili na krizová místa možného úniku sorpční rohože.

K místu nehody se dostavili i zástupci firmy vlastnící domíchavač. Od hasičů obdrželi kontakty na firmy, které by mohly pomoci s vyproštěním vozidla.

Po celou dobu šetření nehody Policií České republiky a provádění záchranných prací byla silnice průjezdná jedním pruhem pouze pro osobní automobily. Autobusy a nákladní vozy se musely vracet na objízdnou trasu.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem