HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nebezpečné vypalování pozemků. Senior skončil s popáleninami.

(3.8.2015) Jednotky hasičů zasahovaly v odpoledních hodinách na místech požárů strnišť u Uherského Ostrohu a Chropyně. 

Vypalování strniště se stalo dnes odpoledne málem osudným staršímu muži v městské části Uherský Ostroh – Ostrožské Předměstí. Vypalování se majiteli vymklo kontrole a požár se začal šířit i na sousední pozemek. Při pokusu o hašení požáru utrpěl senior popáleniny na horních i dolních končetinách.
 
Operační středisko krajských hasičů ve Zlíně bylo o vzniku požáru informováno v 14:05 hodin. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště, dobrovolní hasiči z Uherského Ostrohu a v rámci mezikrajské výpomoci i jednotka profesionálních hasičů z Veselí nad Moravou.
 
Požár, který zasáhnul plochu asi 70 x 50 metrů hasiči zlikvidovali v několika minutách. Pro popáleného muže byla na místo povolána posádka zdravotnické záchranné služby, která ho transportovala do nemocnice.
 
K požáru strniště došlo v odpoledních hodinách také poblíž Chropyně na Kroměřížsku. Na jeho likvidaci se od 14:42 hodin podílely jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže, Kojetína a dobrovolných hasičů z Chropyně. Plameny stačily zasáhnout plochu pouze několika čtverečních metrů, pak byly nasazenými jednotkami zlikvidovány. Požár se obešel bez vzniku škody a zranění osob.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

Chropyně I

Chropyně I 

Detailní náhled

Chropyně II

Chropyně II 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem