HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Loučíme se s pprap. Jiřím Vanišem

V posledních dnech zasáhla náš sbor velmi smutná zpráva. S velkým zármutkem se loučíme s naším dlouholetým kolegou a kamarádem pprap. Jiřím Vanišem, který sloužil na požární stanici v Rychnově nad Kněžnou. Odešel nečekaně v pátek 7. května 2021.

S profesionálními hasiči spojil Jirka více než 21 let svého života. V roce 2000 byl přijat nejdříve na centrální stanici v Hradci Králové jako hasič. Vzhledem k jeho zkušenostem získaným v předchozím zaměstnání u podnikových hasičů ve firmě Rubena se mohl velmi brzy stát hasičem – strojníkem.  V roce 2007 přestoupil již jako zkušený strojník na požární stanici do Rychnova nad Kněžnou. Na této pozici působil až do roku 2019, kdy byl převelen na pozici technika technické služby.

Jirka byl hasičem velmi klidným, rozumným, rozvážným a s velkým srdcem. Pomáhat druhým nebylo pouze jeho povoláním, ale byl připraven a neváhal podat pomocnou ruku i kdykoliv mimo službu. Zkušenosti nabyté za svého hasičského života vždy velmi aktivně a spolehlivě předával nováčkům, kterým věnoval spoustu času. Byl nejen skvělým hasičem, ale především dobrým, spolehlivým člověkem a kamarádem a parťákem na směně. Jak vždy s oblibou říkal: „Ještě, že Vás kluci mám. Jsem s Vámi rád a jste taková moje druhá rodina.“

Jirko, kamaráde, vzpomínáme na Tebe, budeš nám chybět.

Čest Tvé památce

IMG_1863.jpg

vytisknout  e-mailem