HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Návštěva na hasičské stanici se volejbalistům Kladna vyplatila

Trochu netradiční průběh mělo utkání volejbalové UNIQA extraligy, ve kterém ve čtvrtek 9. února vedoucí tým soutěže Kladno volejbal cz hostil VK Ostrava s.r.o. 

Už samotný začátek byl pro soupeře i diváky zvláštní, neboť celý tým těsně před zahájením zápasu zmizel v útrobách haly. Po chvíli napětí ovšem na palubovku vběhlo družstvo, které svými dresy v designu výjezdových hasičů dalo jasně najevo, komu v tento večer vzdává hold. „Chtěli jsme hasičům poděkovat za jejich obětavou a náročnou práci i za to, jak nás před pár dny přijali na kladenské stanici, kde to bylo vskutku zajímavé, a to nejen pro kvarteto našich hráčů ze zahraničí,“ vysvětlil trenér Milan Fortuník.

To se téměř zaplněná hala vzápětí dozvěděla i od místního hlasatele a diváci tato slova odměnili dlouhým potleskem, který směřoval i k hasičům přítomným na utkání. Nejnápadnější byla samozřejmě trojice v zásahových oblecích s přilbami, která přijela všechny pozdravit za sloužící směnu A.

Od prvního hvizdu pak bylo na hřišti jediné družstvo, pro které evidentně byla návštěva na hasičské stanici přínosná. Trenér Fortuník v roli řídícího důstojníka nasadil do boje své nejlepší síly, doplňoval je posilami z lavičky a určoval taktiku ke zdolávání obávaného soupeře. Veškeré pokyny pak kapitán Adam Zajíček přenášel v poli na jednotlivé hráče a body na konto týmu nezvykle rychle přibývaly. Není divu, že po hodině a několika minutách si mohl coby velitel zásahu se svými kolegy vychutnávat „standing ovation“ při závěrečném míči. Jedno možná z nejkratších utkání extraligy skutečně připomínalo precizní a efektivní práci hasičů, kdy protivník i přes sympatickou snahu neměl - obdobně jako třeba ničivý oheň - šanci zvítězit.

Zpestřením byla i soutěž pro diváky, ve které v přestávkách mezi sety mohli za správné odpovědi na otázky s hasičkou tématikou získat unikátní kladenský dres z tohoto zápasu.

Video na FB Kladno volejbal cz

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem