HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Návštěva hasičů z Ukrajiny v Pardubickém kraji

Delegace hasičů z Ukrajiny zavítala v těchto dnech na centrální stanici v Pardubicích. V rámci podpory Pardubického kraje a IZS Zakarpatí se 11 hasičů z Ukrajiny setkalo s krajským ředitelem HZS Pardubického kraje plk. Alešem Černohorským a zhlédlo skvělou prezentaci o Krajském operačním a informačním středisku HZS Pardubického kraje pod vedením kpt. Michaly Smetanové. Zahraniční hosté si prohlédli nejen moderní hasičskou techniku a již zmíněné operační středisko, ale navštívili i trenažér FireDragon ve Vysokém Mýtě, kde absolvovali i speciální výcvik (jedná se o kontejner na návěsu kamionu, který dokáže simulovat podmínky požáru v uzavřeném prostoru. Jako palivo se používá 95 % propan. Polygon Fire Dragon 7000 obsahuje několik pracovišť, jako například požár kuchyně, obývacího pokoje, průmyslové armatury, požár fotovoltaického panelu, požár sklepních prostor).

Ukrajinští hasiči se o víkendu zúčastnili také Superpoháru hejtmana Pardubického kraje.

V Morašicích se ale hlavně sešli vítězové okresních lig v požárním útoku ze všech čtyř okresů. Hasiči zde soutěžili o Superpohár hejtmana Pardubického kraje v požárním útoku.

Nejlepší týmy se představily a na závěr se utkaly týmy V.I.P. sestavené již tradičně ze samosprávy Pardubického kraje, sponzorů, představitelů sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, družstvo hasičů z Ukrajiny a také profesionálních hasičů z HZS Pardubického kraje včele s jejich ředitelem Alešem Černohorským. Právě pod jeho vedením družstvo ve složení Vratislav Černovský, Vítězslav Felcman, Pavel Vtípil, Josef Jelínek, Jakub Jeřábek, Pavel Petrovič a Michal Čermák předvedli skvělé výkony. A jak by to mělo skončit jinak než vítězně pro družstvo HZS Pardubického kraje, které na nástřikové terče prostě nastříkalo nejrychleji. Družstvo hasičů z Ukrajiny skončilo na třetím místě.

A my připojujeme gratulaci.   

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

foto: Pardubický kraj a HZS Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

Ukrajina na HZS1

Ukrajina na HZS1 

Detailní náhled

Ukrajina na HZS2

Ukrajina na HZS2 

Detailní náhled

Ukrajina na HZS3

Ukrajina na HZS3 

Detailní náhled

Fire Dragon

Fire Dragon 

Detailní náhled

Morašice

Morašice 

Detailní náhled

Morašice1

Morašice1 

Detailní náhled

Morašice2

Morašice2 

Detailní náhled

Morašice3

Morašice3 

Detailní náhled

zahranicni ucastnik - Ukrajina - 3 misto

zahranicni ucastnik - Ukrajina - 3 misto 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem