HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Návěs cisterny zapadl do příkopu

Včera od 18:53 hodin zasahovali profesionální hasiči na místě dopravní nehody nákladního vozidla v části města Valašské Klobouky – Smolina.  

K zapadnutí cisternového návěsu kamionu převážejícího asi 20 tun příměsi do olejů došlo včera po osmnácté hodině na jedné z místních komunikací v městské části Valašské Klobouky – Smolina. Vzhledem ke skutečnosti, že nebylo možno vyloučit riziko převrácení cisterny, byli na místo události v 18:46 hodin vysláni profesionální hasiči ze stanice Valašské Klobouky.
 
Vyproštění soupravy zásahovým vozidlem hasičů nebylo vzhledem k její váze možné. Řidič kamionu se proto pokoušel zajistit náhradní cisternu, do které by byl náklad přečerpán. Po dalším jednání bylo rozhodnuto, že dopravce na místo zajistí těžký vyprošťovací automobil. Ten dorazil v 21:18 hodin. Do doby zahájení vyprošťovacích prací zajistili hasiči cisternu proti samovolnému převrácení za pomocí zvedacích vaků.
 
Osmnáct minut po desáté hodině noční byla souprava z příkopu vyproštěna a odtažena. V 22:35 hodin ukončila jednotka zásah na místě a vrátila se na svou stanici.
 
 
Autor: por.Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje.

vytisknout  e-mailem