HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Náruč medailí pro Plzeňský kraj

Profesionální i dobrovolní hasiči a hasičky se na mistrovství v požárním sportu umístili ve všech disciplínách na předních pozicích. 

Od pátku do neděle bojovalo v Českých Budějovicích o mistrovský titul v požárním sportu více než 600 hasičů a hasiček z celé České republiky. Profesionální a dobrovolní hasiči se na společném mistrovství potkali už po čtvrté. Pro dobrovolné hasiče to letos bylo 61. Mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu a profesionálové se potkali po čtyřicáté třetí.

Mistrem České republiky v družstvech SDH obcí mužů se stal tým reprezentující SDH Dehtín. Stříbro si odváží dobrovolní hasiči do Zbožnov a bronz získali borci z obce Tuře.

Mistrovský titul v družstvech Sboru dobrovolných hasičů obcí žen získal tým z Chválenic, stříbro patří ženám ze Slatin a bronz poputuje do Michálkovic.

Mistrem ČR v požárním sportu družstev Hasičského záchranného sboru ČR se stal tým Moravskoslezského kraje, který za sebou nechal družstvo HZS Plzeňského kraje a bronz si odváží hasiči HZS Zlínského kraje.

27.6.2014 – výstup do 4. podlaží cvičné věže

Do finálové čtveřie se probojoval plzeňský Milan Netrval. Nakonec všechna medailová místa patřila hasičům z Moravskoslezského kraje.

Po prvním dnu se v družstvech Plzeňáci usadili na druhém místě právě za HZS Moravskoslezského kraje.

28. 6. 2014 – běh na 100 metrů s překážkami

Za profesionální hasiče vybojoval prvenství Pavel Krpec (15,70) z družstva HZS Moravskoslezského kraje, druhý skončil favorit závodu Jakub Pěkný HZS Ústeckého kraje(15,87) a bronz patřil Radku Šubivi z HZS Zlínského kraje (15,97).

Z dobrovolných hasičů si vedli nejlépe Jan Gášek z SDH Juřinka, který obsadil první místo, dále Martin Lidmila, který skončil druhý a Tomáš Vlček se postavil na třetí příčku.

Z žen byla nejrychlejší Šárka Jiroušová z SDH Poniklá, druhá doběhla Barbora Šubrtová z SDH Chválenice a hned za ní na třetím místě opět z Chválenic, Markéta Marková.

Vyhodnoceni byli také mistři ve dvojboji, disciplíně, ve které se sčítají časy ze dvou disciplín - výstupu do 4. podlaží cvičné věže a běhu na 100 metrů překážek. Mistrem se pro rok 2014 se stal Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje, druhý byl Pavel Krpec a třetí místo obsadil Kamil Bezruč, oba z HZS Moravskoslezské­ho kraje.

V superfinále běhu na 100 metrů s překážkami se utkali 4 závodníci a z tohoto závodu vzešel jako druhý vicemistr Jakub Arvai, prvním vicemistrem se stal Jakub Pěkný a absolutním mistrem této disciplíny je pro rok 2013 Pavel Krpec.

Po druhém dni prvenství udrželo HZS Moravskoslezského kraje, druzí jsou hasiči z Plzeňského kraje a na třetí příčce vyměnil Královéhradec­ký kraje Vysočinu. 

29. 6. 2014 – požární útok

Mezi profesionálními týmy zvítězili v požárním útoku hasiči z HZS Moravskoslezského kraje s časem 21,80 s, stříbrnou příčku získali hasiči z HZS Zlínského kraje, časem 22,06 s a třetí místo patří hasičům HZS Plzeňského kraje za čas 22,21 s.

Mezi muži ze sborů dobrovolných hasičů obcí byl nejrychlejší tým z obce Dehtín (Plzeňský kraj), druzí byli borci z obce Pikov (Jihočeský kraj) a na třetí příčku vystoupili muži z Líchovy (Středočeský kraj).

Nejrychlejší ženský tým je z Chválenic (Plzeňský kraj), druhou příčku obsadil tým z Dolních Měcholup (hl.m. Prahy) a bronz patří děvčatům ze Slatiňan (Královéhradec­ký kraj).

VÝSLEDKY KE STAŽENÍ

MUŽI HZS              MUŽI SDH              ŽENY SDH

 

vytisknout  e-mailem