HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

NAROZENINY TÍSŇOVÉ LINKY 112

POZVÁNKA 

 

Ve čtvrtek 11. února 2016 si Evropané opět připomenou Evropský den linky 112. Prostřednictvím tohoto jednotného evropského čísla tísňového volání se lidé v nouzi mohou dovolat pomoci záchranářů, a to ve všech státech Evropské unie.

11. únor (11. 2.) byl oficiálně prohlášen za „Evropský den linky 112“, aby se zvýšila povědomost občanů EU o jednotném evropském čísle tísňového volání 112. Stalo se tak 11. února 2009 po podepsání společné deklarace Evropské komise, Evropského parlamentu a Rady EU. 

V Plzeňském kraji se Evropský den tísňové linky 112 se bude slavit tradičně v Obchodním centru Plzeň na Rokycanské ve čtvrtek 11. února 2016 od 13:00 do 18:00.

 

Operátor tísňové linky 112, tisková mluvčí a koordinátorka preventivně výchovné činnosti HZS Plzeňského kraje stejně jako v loňském roce budou rozdávat dárkové předměty a poskytovat informace:
- co je to tísňová linka 112 a kdy na ní volat (informace o ostatních tísňových linkách),
- jak správně nahlásit mimořádnou událost,
- proč je zneužívání tísňové linky nebezpečné,
- o zapojení Plzeňského kraje do programu Hasík.CZ (preventivně výchovná činnost v oblasti požární ochrany).
Jako bonus s operátorem tísňové linky 112 si mohou zájemci vyzkoušet simulaci volání na tísňovou linku. Učitelé i rodiče se dozví, jak jak působit na děti v oblasti preventivně výchovné činnosti formou her.   

OC Plzen Rokycanska logo.jpgVšichni mohou získat drobné ceny od hasičů a dárky, které věnovalo Obchodní centrum Plzeň.

I letos vyhlašují hasiči akci „OBRÁZEK ZA OBRÁZEK“

Každý, kdo přinese hasičům během tohoto odpoledne do OC Plzeň na Rokycanské obrázek s hasičskou tematikou, dostane na oplátku obrázek nebo plakát. Nezáleží na formátu, ani na technice.

vytisknout  e-mailem