HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Náročné vyprošťování u dopravní nehody na Mladoboleslavsku

V pátek 16. října před půl čtvrtou odpoledne přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje oznámení o střetu osobního a nákladního automobilu na silnici I/38 mezi Vlkavou a Smilovicemi u odbočky k obci Struhy v okrese Mladá Boleslav. 

Oznamovatel uvedl, že při střetu došlo k převrácení nákladního automobilu na bok a vysypání převážené řepy s tím, že osobní vozidlo zůstalo uvězněné pod kamionem a částečně zasypané nákladem. Operační důstojník k nehodě vyslal profesionální hasiče ze stanic Benátky nad Jizerou a Nymburk.

Uvnitř osobního auta zůstaly zaklíněné dvě ženy, které hasiči museli vyprostit. Po příjezdu na místo tak začala pro jednotky velmi náročná záchrana pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, která trvala několik desítek minut. Obě zraněné nakonec skončily v péči zdravotnické záchranné služby a byly transportovány do nemocnice – jedna letecky a druhá pozemní cestou.

Hasiči dále provedli na obou vozidlech protipožární opatření, zasypali uniklé provozní kapaliny a zachytávali unikající naftu z nákladního automobilu. Jeho řidič, který z kolize vyvázl bez úrazu, sám zajistil přistavení dvou automobilových jeřábů na postavení kamionu zpět na kola a také nakladač na vyskladnění zbytku řepy.

Před půl osmou předali hasiči místo události policii a pracovníkům Správy a údržby silnic a vrátili se na základny. Hlavní tah mezi Nymburkem a Mladou Boleslaví tak byl několik hodin zcela uzavřen a jezdilo se po objízdných trasách. Na jedné z nich se na okraji obce Chudíř při míjení dvou nákladních aut utrhla pod jedním z nich krajnice a vozidlo skončilo částečně převrácené v příkopu. Tato nehoda, u které zasahovali profesionální hasiči z Benátek nad Jizerou a Mladé Boleslavi, se obešla bez vážnějších následků.

Velké poděkování patří svědkům nehody, kteří před příjezdem hasičů odhrabali popadanou řepu. Díky nim mohly jednotky rovnou vyprošťovat a neztratily tím cenné minuty. 

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001-Převrácený nákladní automobil s řepou

001-Převrácený nákladní automobil s řepo... 

Detailní náhled

002-Hasiči vyprošťují posádku osobního vozu

002-Hasiči vyprošťují posádku osobního v... 

Detailní náhled

003-Náročné vyprošťování zaklíněných osob

003-Náročné vyprošťování zaklíněných oso... 

Detailní náhled

004-Převrácený nákladní automobil s řepou

004-Převrácený nákladní automobil s řepo... 

Detailní náhled

005-Hasiči vyprošťují posádku osobního vozu

005-Hasiči vyprošťují posádku osobního v... 

Detailní náhled

006-Převrácený nákladní automobil s řepou

006-Převrácený nákladní automobil s řepo... 

Detailní náhled

007-Hasiči vyprošťují posádku osobního vozu

007-Hasiči vyprošťují posádku osobního v... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem