HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Náročné vyprošťování řidiče havarovaného kamionu na Bruntálsku hasiči

            Profesionální hasiči z Bruntálu (HZS MSK) se ve čtvrtek 16.3.2017 ráno velmi zapotili při časově i technicky náročném vyprošťování řidiče českého kamionu Volvo s dřevěnou štěpkou, který havaroval ve Václavově u Bruntálu a skončil v příkopu. Do záchrany třiačtyřicetiletého zaklíněného řidiče ze zdemolované kabiny se vedle nejrůznějšího hydraulického nářadí muset zapojit i přivolaný bagr. Vyprošťování hasičům i tak zabralo hodinu a dvacet minut.

            Operační středisko hasičů bylo o nehodě kamionu Volvo s návěsem informováno ve čtvrtek krátce po půl osmé ráno. Do Václavova u Bruntálu vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Bruntál dvěma vozidly.

            Kamion skončil v příkopu na boku, kabinou zapíchnutý do svahu. Zraněný řidič zůstal v silně zdemolované kabině zaklíněn (nohy) a bez cizí pomoci nemohl ven. Byl ale při vědomí a se zasahujícími hasiči komunikoval.

            Hasiči museli povolat bagr k odkrytí zeminy, aby se mohli dostat do kabiny a roztáhnout ji. Používali také hydraulické nůžky a vysunovací rozpěrnou tyč.

            Po vyproštění hasiči předali zraněného řidiče týmu ZZS MSK. Byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě. Po dobu vyprošťování řidiče byla silnice mezi obcemi Václavov u Bruntálu a Malá Štáhle zcela uzavřená. O vyproštění kamionu z příkopu se postará soukromá odtahová firma.

Odkazy do noveho okna

DNkamionvyprostenibagrVaclavovuBR (1)

DNkamionvyprostenibagrVaclavovuBR (1) 

Detailní náhled

DNkamionvyprostenibagrVaclavovuBR (2)

DNkamionvyprostenibagrVaclavovuBR (2) 

Detailní náhled

DNkamionvyprostenibagrVaclavovuBR (3)

DNkamionvyprostenibagrVaclavovuBR (3) 

Detailní náhled

DNkamionvyprostenibagrVaclavovuBR (4)

DNkamionvyprostenibagrVaclavovuBR (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem