HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nařízení hejtmana: povinnost nosit ochranu dýchacích cest

Nařízení platí od 18.3.2020 od 10:30 hodin až do odvolení, nejdéle po dobu trvání krizového stavu 

Jako opatření proti snížení rizika šíření nemoci COVID-19 na území Karlovarského kraje vydal hejtman kraje Rohodnutí o zákazu vstupu, pobytu a pohybu osob bez ochranných prostředků dýchacích cest (roušky, respirátory, šátky, šály a obdobné tkaniny a materiály).

V rozhodnutí je zákaz nařizuji zákaz vstupu, pobytu a pohybu osob bez ochranných prostředků dýchacích cest (roušky, respirátory, šátky, šály a obdobné tkaniny a materiály) do prostředků veřejné hromadné dopravy, provozoven, jejichž provoz je povolen i za nouzového stavu, sociálních a zdravotnických zařízení, sídel orgánů veřejné moci, správních orgánů a integrovaného záchranného systému, školských zařízení, pošt a lékáren, a na všech veřejně přístupných místech, a to na celém území Karlovarského kraje.

Dále je v rozhodnutí nařízeno používání ochrany dýchacích cest v ubytovacích zařízeních na území Karlovarského kraje, kde je součastní více než pět hostů nebo návštěvníků.

Zákaz je nařizován z důvodu naléhavého obecného zájmu neodkladného odvrácení nebezpečí ohrožení životů, zdraví a majetku obyvatel žijících v území, pro které je vyhlášen krizový stav.

Platnost rozhodnutí je od středy 18.3.2020 od 10:30 hodin až do odvolání.

Celé znění Rozhodnutí hejtmana Karlovarského kraje je možné najít ZDE:

vytisknout  e-mailem