HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Znojemsku havaroval kamion převážející dobytek

Čtvrtek, 17. říjen 2019 - Zásah u nehody kamionu trval několik hodin. Přepravovaný dobytek se rozutekl. Na místě zasahoval policejní vrtulník. 

Před 13. hodinou jsme vyslali čtyři jednotky profesionálních hasičů k nehodě kamionu na silnici u Moravského Krumlova-Polánky. Řidič se při nehodě zranil a byl ošetřen a následně odvezen záchrannou službou. Kamion převážel 68 kusů dobytka. Část zvířat se po nehodě rozutekla do pole.  Zbylé býky vypustili hasiči z druhé části poškozeného návěsu. Při nehodě uhynulo 5 zvířat.

Hasiči se snažili dobytek dostat do jednoho stáda, což se nakonec podařilo. Jedno zvíře však uteklo. Hasiči projevili osobní odvahu, když se zraněnému, vyplašenému a agresivnímu býkovi postavili ve snaze zahnat jej ke stádu. Zvíře se nakonec ukrylo v pásu kukuřice.

Na místo proto přilétl policejní vrtulník, který zvíře nalezl a veterinářka jej ve spolupráci se speciální technikou Policie ČR utratila. Celkem tak muselo být po nehodě na místě utraceno 5 zraněných zvířat.

Během zásahu byla v místě omezena doprava a během operace vrtulníku se z bezpečnostních důvodů provoz zcela zastavil.

Hasiči místo zajistili proti požáru, postarali se o unikající provozní náplně a poslední naše jednotka odjela na základnu krátce před 18. hodinou.

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS JmK

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem