HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Trutnovsku vyhořela chalupa se stodolou, škoda dosahuje asi 3 milionů korun

Vítězná – požár – 30. 3. 17:19

Do hůře přístupného terénu v části Nové Záboří mířilo k ohlášenému požáru chalupy ve čtvrtek v podvečer osm jednotek požární ochrany z druhého stupně požárního poplachu. Už při příjezdu hasičů byl celý objekt v plamenech. Jednotky natáhly několik vodních proudů, vodu pro hašení braly i z rybníka na zahradě. Plameny měly tendenci šířit se k blízkému elektrickému vedení a dál směrem do lesa, hasiči je ale kolem 18:30 hod. lokalizovali a nic dalšího v okolí ohroženo nebylo. Postupně byl snižován počet zasahujících jednotek a ty, které na místě zůstaly, prováděly do nočních hodin likvidační práce. Po 22. hodině se zredukovaly síly a prostředky na minimum, na místě zůstala na dohlídku do rána místní dobrovolná jednotka. Při události nebyl nikdo zraněn.

Na místě byli také vyšetřovatelé HZS, kteří se sem ještě vrátí v pátek 31. 3. k dalšímu ohledání. Požár zcela zničil střešní konstrukce obytné i hospodářské části domu a přízemí hospodářské části. Škoda je předběžně vyčíslena na 3 miliony korun, uchráněné hodnoty představují asi 2 miliony korun. Příčina je předmětem dalšího vyšetřování.  

Při události zasahovali profesionální hasiči ze stanic Trutnov a Dvůr Králové nad Labem a JSDH Žireč, Bílá Třemešná, Rudník – Arnultovice, Hostinné, Hajnice a Vítězná.

FOTOGALERIE

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO a VIDEO: HZS KHK / Michal Fanta

vytisknout  e-mailem