HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na rozhledně Bohdanka opět kraloval Radek Kladiva

Na 52 metrů vysoké rozhledně Bohdanka, která je od roku 2011 dominantou nad obcí Bohdaneč na Kutnohorsku, se ve čtvrtek 25. května uskutečnil v pořadí už šestý ročník soutěže v disciplínách TFA „O pohár ředitele HZS Středočeského kraje“. 

Slavnostního nástupu závodníků, rozhodčích i organizátorů se za vedení HZS Středočeského kraje zúčastnil náměstek ředitele pro integrovaný záchranný systém a operační řízení plk. Ing. Miloš Hladík, který všechny přítomné pozdravil spolu s místostarostou Bohdanče Milanem Dlouhým.

Také letos přijelo poměřit síly a vytrvalost přes šedesát borců, mezi kterými ani tentokrát nechyběli zástupci profesionálních sborů z dalších šesti krajů. Podle pravidel soutěže bylo stejně jako v minulých letech startovní pole rozděleno do kategorií A (do 40 let) a B (nad 40 let). V boji o putovní pohár družstev se každému středočeskému územnímu odboru sčítaly časy tří nejlepších závodníků.

Všichni účastníci museli nejdříve zvládnout sedm vyčerpávajících disciplín – roztahování a balení hadic, překonávání dvoumetrové bariéry, šedesát střídavých úderů palicí do hammer boxu, transport figuríny vážící 80 kilogramů, přenášení dvou kanystrů naplněných vodou a vytahování břemene lanem do prvního patra rozhledny. Pak je ovšem čekal prubířský kámen v podobě výstupu po celkově 216 schodech do nejvyššího patra na vyhlídkový ochoz. To vše v zásahovém obleku s helmou a s dýchacím přístrojem na zádech jako zátěží. O fyzické náročnosti soutěže svědčí fakt, že na vrcholu byla připravena posádka středočeské záchranky s kyslíkem a defibrilátorem.

Roli favorita potvrdil několikanásobný vítěz soutěže Radek Kladiva z územního odboru Benešov, který vše zvládl za 4:16,48 minuty. Také v kategorii B se z vítězství radoval obhájce prvenství Kamil Němec z Benešova (4:25,49). Absolutorium zaslouží vítěz kategorie hostů Ondřej Rosenkranz z HZS Královéhradeckého kraje, který dosáhl času 3:59,44 a jako jediný pokořil hranici čtyř minut. Velký putovní pohár pro nejúspěšnější tým se po roční odmlce opět vrací do Benešova.

Na závěrečném ceremoniálu předával diplomy, medaile, poháry a věcné ceny od sponzorů akce ředitel územního odboru Benešov plk. Ing. Josef Setnička spolu s místostarostou Milanem Dlouhým. Oba zároveň ocenili vysokou úroveň závodu a poděkovali všem účastníkům za skvělé výkony. Poděkování za přípravu i průběh soutěže patří také organizátorům z benešovského územního odboru, Sportovnímu klubu HZS Středočeského kraje, České hasičské sportovní federaci i obci Bohdaneč.

Výsledky v příloze

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem