HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na plzeňské dálnici u Rudné shořelo osobní auto

Ve čtvrtek 3. května v 8.14 hodin převzalo operační středisko HZS Středočeského kraje v Kladně tísňové volání ohledně požáru osobního automobilu na 4. kilometru dálnice D5 u Rudné ve směru z Rozvadova do Prahy. 

K události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Berouna a jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Rudná.

V době příjezdu berounských profesionálů už u požáru zasahovala vysokotlakým proudem se smáčedlem z CAS 20 T – 815 dobrovolná jednotka z Prahy Chodova, která náhodou projížděla kolem. Šlo o požár osobního vozu v plném rozsahu, který se podařilo lokalizovat v 8.45 hodin. Jednotka z Berouna na konečnou likvidaci požáru nasadila ještě jeden vysokotlaký proud z CAS 15 – MB a pěnící zařízení PRO/pak. Kolem místa zásahu hasiči položili sorpčního hada, aby zabránili úniku hasební vody s pěnidlem do vodoteče.

Likvidace požáru byla operačnímu středisku ohlášena v 9.11 hodin. Do té doby byla dálnice v uvedeném směru zcela uzavřena, pak byl uvolněn levý jízdní pruh. K dokončení úklidu vozovky bylo přivoláno vozidlo Střediska správy a údržby dálnic Rudná.

Automobil tovární značky Renault byl požárem zcela zničen a vyšetřovatel vyčíslil škodu na 80 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada v motorové části. Řidič vyvázl bez zranění.

mjr. Ing. Milan Provazník
územní odbor Beroun
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem