HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na olejové skvrně z porouchané Avie havaroval motocykl

(17.9.2015) Krátce po třetí hodině odpolední byla vyslána jednotka profesionálních hasičů k likvidaci úniku ropných produktů na komunikaci ve směru z Luhačovic na Uherský Brod. 

Jak bylo z místa velitelem upřesněno, došlo k úniku asi 10 litrů motorového oleje na vozovku nedaleko odbočky na obec Biskupice, a to po poruše motoru nákladního automobilu Avia. Jakmile řidič poruchu zjistil, okamžitě zastavil. Skvrna již však byla asi v délce 50-ti metrů komunikace. Řidič proto ihned znečištěný úsek označil a na místo byli povolání hasiči.
 
Ještě před příjezdem jednotky však došlo v důsledku olejové skvrny k dopravní nehodě motocyklu. Řidič se svým strojem Yamaha dostal na znečištěné vozovce smyk a havaroval. K vážnějšímu zranění při nehodě naštěstí nedošlo. Na místo však byla povolána posádka zdravotnické záchranné služby, která motocyklistu na místě prohlédla.
 
Hasiči zabezpečili místo nehody a únik v celé délce zlikvidovali pomocí speciálních sorbentů. Po provedení úklidu komunikace se vrátili zpět na základnu.
 
 
 
Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem