HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na okraji Kosovy Hory se střetl vlak s dodávkou

Ve čtvrtek 23. března v osm hodin ráno přijalo operační středisko středočeských hasičů informaci o dopravní nehodě na železničním přejezdu v Kosově Hoře na Příbramsku. 

K události byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Sedlčany s cisternovou automobilovou stříkačkou. Z benešovské stanice zároveň vyjel vyprošťovací automobil, který byl ale po příjezdu na místo vrácen na základnu, protože nebyl zapotřebí.

Ke střetu motorového vozu s dodávkovým automobilem naštěstí došlo při velmi nízké rychlosti vlaku, který byl jen několik desítek metrů od železniční stanice, kde stavěl na trase ze Sedlčan do Benešova. Dodávka tak byla odhozena mimo koleje těsně vedle přejezdu.

Zraněná řidička dodávky byla ošetřena posádkou přivolané zdravotnické záchranné služby a následně odvezena do nemocnice, z cestujících ve vlaku nebyl zraněn nikdo, bez újmy na zdraví vyvázl i strojvedoucí.

Událost si pak převzala jednotka Hasičské záchranné služby SŽDC Praha. Zda řidička vjela na přejezd chráněný výstražným křížem z nepozornosti nebo vlivem mikrospánku zjišťuje policie spolu s drážními inspektory, přítomnost alkoholu vyloučila dechová zkouška.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem