HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Nymbursku skončilo vozidlo se zaklíněným řidičem v potoce

V úterý 14. března před 9.30 hodin přijal operátor na policejní tísňové lince 158 informaci o dopravní nehodě osobního automobilu, který se ocitl v potoce. Na místo byly vyžádány všechny základní složky integrovaného záchranného systému - Policie ČR, hasičský záchranný sbor a zdravotnická záchranná služba. 

Havárie se stala nepřehledném úseku mezi obcemi Chleby a Draho na Nymbursku. Automobil byl z vozovky velmi špatně viditelný a řidič zůstal ve vozidle zaklíněn.

Operační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo jednotku profesionálních hasičů ze stanice Nymburk s CAS 20 Tatra, vyprošťovacím automobilem Tatra a velitelským vozidlem Ford Ranger. Před jejich příjezdem k události se oznamovateli a hlídce PČR podařilo řidiče z vozu vyprostit.

Hasiči poskytli zraněnému a podchlazenému řidiči předlékařskou první pomoc, nasadili krční límec, odstranili mokrý oděv a zajistili tepelný komfort pomocí deky a izotermické folie. Dále byla zraněnému muži podána kyslíková terapie. Po příjezdu ZZS pak jednotka pomohla s transportem pacienta do sanitního vozidla.

Následně hasiči vyprostili poškozený automobil z potoka. Při zásahu nedošlo k úniku provozních kapalin do vody.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem