HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na muže spadl strom. Zraněného přepravil do nemocnice vrtulník.

(7. 7. 2015) Dnes v odpoledních hodinách hasiči asistovali u pracovního úrazu při kácení stromu u obce Jankovice v okresu Uherské Hradiště. 

Dispečink zdravotnické záchranné služby informoval dne 7. 7. 2015 ve 12:29 hodin operační středisko hasičů o zraněné osobě pod stromem. K nehodě byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice z Uherského Hradiště a ze Zlína.
 
Hasiči při příjezdu zjistili, že terén není průjezdný pro jejich vozidlo a k místu nehody pokračovali s nezbytným vybavením pěšky. Zraněný muž byl již v péči Zdravotní záchranné služby. Muž byl i přes poranění hlavy při vědomí a se všemi komunikoval. Na místo nehody si zdravotníci vyžádali Leteckou zdravotní službu. Hasiči a místní občané s traktorem pomohli s dopravou zraněné osoby k místu přistání vrtulníku.  Terén byl špatně přístupný, a proto hasiči pomohli s navigací při přistávaní. Vrtulník zraněného muže následně transportoval do fakultní nemocnice v Olomouci.
 
Hasiči se dozvěděli, že ke zranění muže došlo při kácení stromu. Zda byly při práci porušeny bezpečnostní předpisy zůstává v šetření Policie České republiky.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 
Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem