HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Kolínsku se čelně střetla dvě osobní vozidla

V pátek 10. ledna pár minut před 11. hodinou přijalo operační středisko HZS Středočeského kraje od kolegů ze zdravotnické záchranné služby žádost o spolupráci u dopravní nehody dvou osobních automobilů na silnici první třídy číslo 12 u odbočky na obec Třebovle v okrese Kolín. 

Poplach byl ihned vyhlášen na stanici profesionálních hasičů v Českém Brodě a dobrovolným hasičům obce Pečky, kteří jsou předurčeni na zásahy u dopravních nehod. K události vyjel také velitel čety ze stanice Kolín. Záchranná služba na místo povolala vrtulník pro letecký transport pacienta do nemocnice.

Velitel zásahu po příjezdu sdělil, že jde o čelní střet dvou vozidel. Následkem nehody se obě auta převrátila přes střechu a skončila na kolech v poli. V každém voze zůstal zaklíněný řidič v bezvědomí. Oba zraněné hasiči zachránili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Po provedení život zachraňujících úkonů posádkami záchranné služby hasiči pomohli s transportem pacientů do vrtulníku a sanitního vozu.

Silnice byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena, před polednem byl provoz částečně obnoven kyvadlově. Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči uklidili uniklé provozní kapaliny a trosky obou vozidel. Poslední jednotka se na základnu vrátila před 14. hodinou.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem