HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Jesenicku budou hasiči pátrat po pohřešovaných osobách

Ve čtvrtek 24. září 2015 od 10:00 hodin proběhne v okolí Borůvkové hory na Jesenicku cvičení složek IZS s názvem "Pátrací akce 2015". 

Námětem cvičení je pátrání po pohřešovaných osobách, které se ztratily v neznámém terénu v okolí Borůvkové hory. Informaci o ztracených turistech přijme operační středisko, nicméně oznamovatel má špatný signál a než je kompletně vytěžen operátorem, hovor se přeruší a nelze ho znovu navázat.

Je potřeba proto rozjet rozsáhlou pátrací akci, do které se kromě profesionálních hasičů z Jeseníku a Olomouce zapojí i dobrovolné jednotky z Javorníku a Bílé Vody, na pomoc přijedou i polští kolegové. Zasahovat bude také Policie ČR, pracovníci Lesů ČR a psovod ze Záchranného útvaru Hlučín. Do cvičení bude celkem zapojeno asi 80 cvičících.

Cílem cvičení bude prověřit schopnosti komunikace a spolupráce složek IZS, aktivace systému příhraniční pomoci z úrovně operačních středisek jak hasičů, tak policie. Dále bude nutné procvičit možnosti a postupy složek IZS při nasazení většího počtu sil a prostředků a koordinaci všech cvičících zapojených do pátrání.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem