HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na dálnici u Domašova shořel kamion

Sobota, 19. června 2021 – Druhý stupeň poplachu byl vyhlášen u požáru, který zachvátil kamion na 171. km dálnice D1. Plameny pohltily nákladní vůz i s převáženým nákladem. Provoz na dálnici se zastavil na několik hodin. 

Po půl sedmé ráno jsme spěchali k požáru nákladního automobilu na dálnici u Domašova. Po příjezdu na 171. kilometr byl vůz celý v plamenech. Okamžitě jsme použili tři vodní proudy k hašení jak auta, tak i nedalekého lesa. První jednotka byla na místě do deseti minut, plameny jsme měli pod kontrolou za dalších deset minut. Ve voze měl řidič tlakové láhve s propan butanem, které jsme museli ochladit. Požár byl zcela uhašen po osmé hodině.

Z vozu unikla nafta do dálniční kanalizace. Zkontrolovali jsme záchytné jímky a únik jsme zasypali sorbentem. Na místě provedla chemická laboratoř z Tišnova odběr vzorků vody k provedení analýzy. Odtažení vraku zajistí specializovaná odtahová firma. 

Nákladní vůz hořel v úseku s dopravním omezením. Dálnice byla velice rychle neprůjezdná a hasiči museli k místu požáru jezdit v protisměru a přes staveniště. Policisté odkláněli dopravu na objízdné trasy. Vozidla, která zůstala v kolonách poblíž události, mohla dálnici opustit až po osmé hodině ve směru na Prahu a poté i ve směru na Brno. Hasiči svůj zásah ukončili po jedenácté hodině, kdy dálnice byla stále uzavřená.

Předběžně byla škoda vyčíslena na tři milióny korun. Příčina vzniku požáru je technická závada. U této události neevidujeme žádná zranění.

Jan Dvořák, HZS Jihomoravského kraje

Odkazy do noveho okna

hořící kamion na D1

hořící kamion na D1 

Detailní náhled

požar NA D1 (1)

požar NA D1 (1) 

Detailní náhled

požar NA D1 (10)

požar NA D1 (10) 

Detailní náhled

požar NA D1 (13)

požar NA D1 (13) 

Detailní náhled

požar NA D1 (20)

požar NA D1 (20) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem