HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na dálnici D10 narazil řidič osobního auta do cisterny se žíravinou

K nebezpečně vypadající dopravní nehodě na dálnici D10 nedaleko Mnichova Hradiště vyjeli se středu 28. června v půl desáté dopoledne profesionální hasiči ze stanic Mnichovo Hradiště a Mladá Boleslav. 

Podle prvotní informace šlo o střet osobního vozidla s nákladním automobilem v režimu ADR, což znamená silniční přepravu nebezpečných látek, na kilometru 55,5 ve směru z Prahy do Turnova.

Operační středisko na základě UN kódu v databázi nebezpečných látek zjistilo, že jde o hydroxid sodný, což je silná žíravina zásadité povahy. Tato informace byla předána ještě před příjezdem jak zasahujícím hasičům, tak i hlídce Policie ČR. Po dojezdu k události velitel zásahu nejprve vytyčil nebezpečnou zónu a následně byl proveden průzkum, kterým však bylo potvrzeno, že k úniku přepravované látky nedošlo.

Hasiči u cisterny zasypali sorbentem jen menší únik oleje, který ovšem nebyl z provozních náplní. Jak se ukázalo, řidič měl malý kanystr jako rezervu na dolití ve schránce na boku vozidla právě v místě, do kterého osobní auto narazilo. Dálnice byla po nezbytně nutnou dobu v uvedeném směru zcela uzavřena. Částečně obnovit provoz se podařilo po 11. hodině, kdy hasiči pomohli s naložením osobního automobilu na odtahovou službu.

Řidič cisterny vyvázl z kolize bez zranění. Příčinami dopravní nehody se zabývá policie včetně kriminální služby, neboť zároveň bylo zahájeno pátrání po řidiči osobního vozu, který z místa z neznámých důvodů utekl.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem