HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na dálnici D1 shořel autobus

V úterý 22. listopadu deset minut před 8. hodinou byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje oznámen požár autobusu na brněnské dálnici poblíž 44. kilometru ve směru do Prahy. 

mapa.jpg

Operační středisko na místo vyslalo profesionální jednotky z Vlašimi a Zruče nad Sázavou, kterým vyjely na pomoc dobrovolné sbory hasičů ze Zdislavic a z Kácova.

Při příjezdu první jednotky na místo byl už autobus požárem zasažen v plném rozsahu, řidič i všichni cestující však byli v pořádku mimo vozidlo. Hasičům se pomocí tří vysokotlakých proudů podařilo za sedm minut dostat plameny pod kontrolu.

kam1.JPG        kam2.JPG

Pro cestující, kterými byli cizí státní příslušníci, byla zajištěna náhradní autobusová doprava. Po nezbytně nutnou dobu byla dálnice ve směru z Brna do Prahy uzavřena, v 9 hodin byl zprůjezdněn levý jízdní pruh.

Vrak autobusu byl následně odtažen speciální odtahovou službou, poté se jednotky začaly postupně vracet na své základny.

Podle vyšetřovatele byla příčinou požáru technická závada v motorovém prostoru, přímé škody vzniklé požárem vyčíslil na 650 tis. Kč.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem