HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Čáslavsku se zbortila část rodinného domu s garáží

V úterý 8. září v půl sedmé večer bylo na tísňovou linku středočeských hasičů oznámeno zřícení části rodinného domu v obci Žleby v okrese Kutná Hora. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo jednotky profesionálních hasičů ze stanic Čáslav a Kutná Hora a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Žleby. Místní hasiči byli na místě do pěti minut od ohlášení události.

Prvotním průzkumem bylo zjištěno, že došlo k destrukci a následnému pádu garáže a horní nástavby, která sloužila jako obytná místnost. Podle svědků se v přístavbě nikdo nenacházel, což následně i velitel žlebské jednotky potvrdil. Posádka zdravotnické záchranné služby preventivně prohlédla dva obyvatele domu, kterými událost psychicky otřásla.

Po příjezdu profesionálních hasičů byla část domu odpojena od elektrické energie a na místo byl povolán statik, se kterým byla celá událost konzultována. Po následné kontrole objektu oznámil, že další destrukce domu nehrozí.

Z kutnohorské stanice původně vyslaný technický kontejner s výdřevou určený pro stabilizaci budov nakonec využit nebyl. Před devátou hodinou večerní byla událost pro hasiče uzavřena a po předání místa zástupci obce se jednotky vrátily na základny.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem