HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Benešovsku havaroval nákladní automobil převážející prasata

V pondělí 18. března krátce před osmou hodinou přijalo operační středisko oznámení o dopravní nehodě nákladního automobilu, který převážel živá prasata. 

Nehoda se stala na silnici třetí třídy v lesním úseku severně od Trhového Štěpánova směrem k obci Dalkovice. Nákladní automobil skončil na boku a část z přibližně dvou set převážených prasat se rozutekla do lesa. Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče ze stanic Vlašim a Zruč nad Sázavou a dále dobrovolné jednotky obcí Kácov, Vlašim, Domašín a Trhový Štěpánov, protože bylo zapotřebí co nejvíce lidí k pochytání prasat. Zároveň byl vyhlášen druhý poplachový stupeň.

Po příjezdu na místo velitel zásahu potvrdil, že část prasat utekla a některá zůstala v převráceném přepravním návěsu. K události bylo nutné povolat veterináře a také kafilérní službu k odvozu uhynulých kusů. Vzhledem k tomu, že se dal očekávat dlouhodobější zásah, byly kvůli zajištění akceschopnosti obě profesionální stanice zálohovány dobrovolnými jednotkami obcí Zruč nad Sázavou a Zdislavice.

Na vyproštění nákladní soupravy byla přivolána specializovaná firma, která práce zahájí po odchytu všech prasat. Hasiči budou dále zajišťovat, aby při převracení na kola nedošlo k úniku provozních kapalin. V nepoškozené nádrži tahače je asi 800 litrů nafty. Zraněného řidiče převezla zdravotnická záchranná služba k dalšímu ošetření do nemocnice.

por. Bc. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem