HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Muž se při hašení hořícího bojleru popálil i nadýchal jedovatých zplodin

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim 

Dne 10. dubna přibližně v 16.15 hodin vznikl požár v bytě ve 2.NP ve Skutči. Jednalo se o požár bojleru v koupelně. Kolemjdoucí paní uviděla kouř v bytě, a ihned tuto skutečnost oznámila paní před domem, která zvonila na paní, která bydlí pod bytem, kde byl vidět kouř. „Muž v bytě spal. Kouř ho probudil a když viděl, že hoří bojler, šel do koupelny a snažil se ho hasit vodou, kterou si napustil do kbelíku. V ten okamžik přišla k bytu sousedka s paní, která na ní zvonila. Muž se snažil jít ještě pro hasící přístroj, ale v tu chvíli se již motal a stěžoval si na špatné dýchání,“ líčí detaily události vyšetřovatel hasičů Martin Vojta.

Na místo byly přivolány dvě hasičské jednotky (profesionální z Hlinska a dobrovolná ze Skutče), které požár během chvíle zlikvidovaly. Muže, který se nadýchal jedovatých zplodin hoření, si do péče převzala zdravotnická záchranná služba a vrtulníkem Letecké záchranné služby byl transportován do nemocnice.

Na místo si vyšetřovatel hasičů nechal povolat i odborníky z oboru elektro z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč. Byl odebrán vzorek elektroinstalace bojleru k podrobnému rozboru a topné tělísko. Škoda byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun, uchránit se podařilo majetek ve výši 1,2 milionu korun.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem