HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Muž musel opustit dům po nastavovacím žebříku

Pět jednotek hasičů zasahuje od dnešního odpoledne u požáru rodinného domu ve Smržovce, ulici Luční. Požár byl ohlášen v 16:35 hodin a oznamoval ho muž, který se již přes zakouření nemohl dostat z prvního patra domu. 

Hasiči ihned po příjezdu zachránili muže z hořícího objektu. Vnitřní cestou to již nešlo, museli zvolit vnější po nastavovacím žebříku. Dvě další osoby se evakuovaly z objektu samy.

Na likvidaci požáru hasiči postupně nasadili 3 vodní proudy, na hašení střechy použili i speciální hasicí zařízení - Cobru. Kvůli zakouření zásah probíhal v dýchací technice. Hasiči museli být během hasebních prací opatrní, požár prohořel střešní konstrukcí a část střechy se zřítila. Z objektu hasiči evakuovali dva motocykly.

V 18:26 hodin hlásil velitel zásahu lokalizaci, ještě několik hodin však bude trvat rozebírání konstrukcí a dohašovací práce. Při rozebírání našli po 19. hodině hasiči psa, který požár nepřežil. Předpokládá se, že na místě zůstane jednotka na dohlídku.

Teprve po vychladnutí požářiště nastoupí zítra na místo vyšetřovatelé, aby odhalili příčinu požáru.

Zasahující jednotky: HZS LK stanice Tanvald, HZS LK Jablonec nad Nisou, JSDHO Smržovka - Smržovka město, JSDHO Tanvald - Tanvald Šumburk, JSDHO Velké Hamry - Velké Hamry I.

Foto: HZS LK, stanice Tanvald. 
Autor: Mgr. Zdenka Štrauchová

6015acz.jpg6015acz.jpg

6015bcz.jpg6015bcz.jpg

6015ccz.jpg6015ccz.jpg

6015dcz.jpg6015dcz.jpg

vytisknout  e-mailem