HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Moravskoslezští profesionální hasiči zachraňovali v sobotu dvě osoby

            Na dvou místech Moravskoslezského kraje zachraňovali profesionální hasiči (HZS MSK) osoby během soboty 9.9.2017. Ráno vyjeli do Raškovic (okres Frýdek-Místek), kde silný vítr strhnul dva střešní plechy a ty zranily šestadvacetiletého muže při rozebírání střechy. Večer jejich kolegové z Ostravy vyprošťovali v Hrabůvce sedmiletého chlapce, kterému uvízla při bezstarostné hře noha mezi stěnou a radiátorem.

            Dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) - ze stanic Nošovice a Frýdek-Místek, vyjely před devátou hodinou ranní do Raškovic, kde se při rekonstrukci střechy rodinného domu s plechovou střešní krytinou zranil mladý muž.

            Při rozebírání střešní krytiny zafoukal silný vítr, který posunul dvěma těžkými plechy, a ty statného muže zranily. Podle zasahujících hasičů měl pořezanou nohu a vykloubené rameno. Hasiči povolali z nošovické stanice automobilovou plošinu AP MB 30 Econic,a by byla záchrana co nejcitlivější. Po naložení a bezproblémovém svozu na pevnou zem skončil pacient v sanitce. Hasiči také odřezali dva problematické plechy a spustili je na zem.

            Večerní zásah jednotky HZS MSK ze stanice Ostrava-Jih v bytě v Provaznické ulici byl mnohem rychlejší. Maminka, která sama nedokázala svému synkovi pomoci a nohu vytáhnout, zavolala po chvilce marného snažení na tísňovou linku hasičů. Těm trvala záchrana pouhé dvě minuty. Povolili šrouby, které spojovaly radiátor s držákem ve zdi, a klučík byl osvobozen. „Měl sice na krajíčku, ale držel se,“ uvedl velitel zasahujících hasičů.

Odkazy do noveho okna

zachranamuzstrechaRaskovice (1 FM)

zachranamuzstrechaRaskovice (1 FM) 

Detailní náhled

zachranamuzstrechaRaskovice (2)

zachranamuzstrechaRaskovice (2) 

Detailní náhled

zachranamuzstrechaRaskovice (4)

zachranamuzstrechaRaskovice (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem