HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Moravskoslezští hasiči zasahovali kvůli silnému větru více než šedesátkrát

 Aktualizace 19:30:    

Celkový počet událostí, ke kterým hasiči v souvislosti se silným větrem ve středu 3.1.2018 vyjeli, se v 19 hodin zastavil na číslu 63, z toho 45 výjezdů bylo na popadané a nebezpečné stromy, zbytek převážně oprava střešních krytin. Obešly se bez zranění.

 

Podle okresů: Frýdek-Místek 34x, Opava 12x, Bruntál 9x, Ostrava-město 4x, Nový Jičín 3x a Karviná 1x.

 

 Stav 15:00:

U pěti desítek událostí v souvislosti se silným větrem zasahovali ve středu 3.1.2018 hlavně po poledni hasiči v Moravskoslezském kraji. Obešly se bez zranění. Tři čtvrtiny událostí se týkaly odstranění spadlých či nebezpečných stromů, zbytek hlavně odstraňování či provizorního připevnění plechových střešních krytin, například několika plechů na střeše kostela sv. Jana a Pavla ve Frýdku-Místku pomocí hřebíků s použitím lezecké techniky.

            Nejvíce výjezdů bylo dosud napočítáno v okrese Frýdek-Místek – celkem 28, z toho 16 na území Třince, v okrese Opava 11 a na Bruntálsku 7, kde padaly stromy jako první – už ve středu dopoledne. Tam už je klid. Ve zbývajících třech moravskoslezských okresech šlo o jednotlivé výjezdy.

            Kvůli silnému větru musely například do Skřipova (okres Opava) dvě jednotky hasičů (HZS MSK Bílovec a JSDHO Hradec nad Moravicí-Jakubčovice). Hasiči tam odstraňovali tři smrky, spadlé přes silnici

Odkazy do noveho okna

vitr3stromySkripov (1)

vitr3stromySkripov (1) 

Detailní náhled

vitr3stromySkripov (2)

vitr3stromySkripov (2) 

Detailní náhled

vitr3stromySkripov (3)

vitr3stromySkripov (3) 

Detailní náhled

vitr3stromySkripov (4)

vitr3stromySkripov (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem