HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Moravskoslezské hasiče zaměstnaly večerní bouřky, hlavně stromy

            Celkem  74x vyjely jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů v Moravskoslezském kraji kvůli večerním a nočním bouřkám, a to od půl sedmé večerní do čtvrteční půlnoci. Tradičně šlo hlavně o odstraňování spadlých stromů a také nebezpečných velkých větví. Není - v souvislosti s touto činností - hlášeno žádné zranění, ani větší škody, snad s výjimkou poškozené kolárny u vlakového nádraží v Jistebníku.

            Nejvíce výjezdů – 24 – mají na kontě hasiči v Ostravě (okres Ostrava-město), z Opavska 14, z Karvinska 13 a Frýdecko-Místecka 10. Celkem 8x vyjeli hasiči v rámci okresu Nový Jičín, 5x v okrese Bruntál.

            Jednotka HZS MSK ze stanice Bílovec a jednotka dobrovolných hasičů z Jistebníku odstraňovaly ve čtvrtek večer vzrostlou lípu z budovy kolárny u železničního nádraží v Jistebníku (okres Nový Jičín), která objekt poškodila, ale provoz na trati nebyl omezen. Hasiči museli lípu zajistit kurtnou (vázacím popruhem), pomalu ořezat a nakonec opatrně stáhnout z budovy na zem.

            Bílovečtí profesionální hasiči také například vyjeli odstranit velký akát ve Staré Vsi (místní část Bílovce), který vytvořil překážku přes polovinu silnice. Strom při pádu zavadil o elektrické dráty. Sice je nepoškodil, ale domácnosti z okolí se ocitly bez dodávky elektrického proudu.

            V obci Vrchy stejná jednotka HZS MSK (Bílovec) a jednotka dobrovolných hasičů Vrchy odstraňovaly po pádu hned tři stromy (dvě lípy a javor) přes frekventovanou silnici. I domácnosti v obci Vrchy byly bez proudu.

            Nevylučuji, že hasičům přibude několik zbytkových „zářezů“ v souvislosti s počasím ještě během pátečního rána a dopoledne. Nebylo hlášeno žádné čerpání vody.

Odkazy do noveho okna

lipaJistebnik (1)

lipaJistebnik (1) 

Detailní náhled

lipaJistebnik (2)

lipaJistebnik (2) 

Detailní náhled

lipaJistebnik (3)

lipaJistebnik (3) 

Detailní náhled

lipaJistebnik (4)

lipaJistebnik (4) 

Detailní náhled

stromStaraVesuBilovce (1)

stromStaraVesuBilovce (1) 

Detailní náhled

stromStaraVesuBilovce (2)

stromStaraVesuBilovce (2) 

Detailní náhled

stromyVrchy (NJ)

stromyVrchy (NJ) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem