Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Modernizace vzdělávacích a výcvikových středisek Hasičského záchranného sboru České republiky II. - Školní a výcvikové zařízení HZS ČR - středisko Zbiroh - II. etapa

REACT EU+MMR Barevné RGB.jpg

Projekt  Modernizace vzdělávacích a výcvikových středisek Hasičského záchranného sboru České republiky II. - Školní a výcvikové zařízení HZS ČR - středisko Zbiroh - II. etapa je spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 – 2020 (REACT-EU).

Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky připravilo a realizuje v letech 2021 až 2023 projekt „Modernizace vzdělávacích a výcvikových středisek Hasičského záchranného sboru České republiky II. - Školní a výcvikové zařízení HZS ČR - středisko Zbiroh - II. Etapa.

Hlavním cílem projektu je modernizace stávajícího vzdělávacího a výcvikového zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR), kterým je Školní a výcvikové zařízení HZS ČR (ŠVZ HZS ČR), konkrétně Zbiroh, s důrazem na vytvoření podmínek pro kontinuální rozvoj lidských zdrojů.

Cíle bude dosaženo tím, že budou vybudovány nové trenažéry a výcvikové objekty a pořízeny technologie a pomůcky potřebné pro výcvik HZS ČR a složek integrovaného záchranného systému (IZS).

Předmětem projektu jsou následující pracoviště:

1. Komplex silniční dopravy

2. Multifunkční dům

3. Ohňový dům

4. Trenažér - hořlavé kapaliny

5. Kabelový kanál

6. Výkop tvaru 1

Aktivity projektu budou realizovány s cílem vytvořit v ŠVZ HZS ČR Zbiroh hmotné podmínky pro kontinuální rozvoj lidských zdrojů a jejich specifických dovedností a součinnost základních složek IZS při řešení mimořádných událostí (vč. epidemie COVID-19), a to především pro HZS ČR, Policii ČR, jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí (resp. základní složky IZS), pro které ŠVZ HZS ČR zajišťuje odbornou způsobilost v rámci celé České republiky.

Využitelné budou i pro jednotky požární ochrany podniků či zdravotnickou záchrannou službu, zejména v rámci jsou činnostních cvičení. Důraz přitom bude kladen na vytvoření podmínek pro získání odborných znalostí a nácviku dovedností potřebných k řešení reálných mimořádných událostí.

Registrační číslo projektu: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_119/0016846

Příjemce dotace z Integrovaného regionálního operačního programu 2014 – 2020: Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky


 

Povinná publicita

Napsali o nás

vytisknout  e-mailem