HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mobilní odběrový tým HZS Libereckého kraje se zapojil do testování ve školství

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje se ve dnech 7. 12. – 11. 12. 2020 zapojil do antigenního testování ve školských zařízeních na území Libereckého kraje. V rámci této činnosti tak došlo k posílení již doposud fungujícího mobilního odběrového týmu. Testování prováděly dva odběrové týmy tvořené z příslušníků HZS Libereckého kraje. 

Za první týden této aktivity provedly oba týmy celkem 837 odběrů biologických vzorků. Nejvytíženějším dnem z pohledu vzorkovačů byl 10. prosinec, ve kterém bylo odebráno 251 vzorků.

Od zahájení činnosti mobilního odběrového týmu (čtvrtek 22. října 2020) provedli příslušníci HZS Libereckého kraje do 11. prosince celkem 2 512 odběrů, najeto bylo bezmála 5 000 km. Činnost týmu v tomto období vycházela z požadavků Krajské hygienické stanice Libereckého kraje a Krajského úřadu Libereckého kraje.

Tým bude ve své činnosti pokračovat i nadále. Předpokládá se i jeho zapojení do dobrovolného testování obyvatelstva v Libereckém kraji. Zároveň bude tým pokračovat v odběrech biologických vzorků příslušníků a zaměstnanců HZS Libereckého kraje pro antigenní testování, které je prováděno s cílem zajištění akceschopnosti sboru.   

Autor: plk. Mgr. Josef Málek, náměstek krajského ředitele pro IZS a operační řízení

MOT HZS LKMOT HZS LK

vytisknout  e-mailem