HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mobilní odběrový tým HZS Kraje Vysočina dnes poprvé v akci. V domově pro seniory hasiči odebrali 43 vzorků.

Napříč celou republikou vznikly mobilní odběrové týmy hasičů, aby posílily kapacitní možnosti při odběru biologických vzorků k provádění vyšetření onemocnění COVID-19. Jedním ze 17 proškolených mobilních odběrových týmů je i tým Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina. Týmy vznikly na základě Dohody o zajištění součinnosti uzavřené mezi Ministerstvem zdravotnictví České republiky, MV- generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru České republiky a Zdravotnickým zařízením Ministerstva vnitra. 

Tým se skládá z řidiče vozidla a příslušníka se vzděláním v oblasti zdravotnictví.  

Dnes tým vyrazil do jednoho z domovů pro seniory v Telči, kde provedl odběr 43 vzorků na COVID – 19. Odebrané vzorky následně putovaly do laboratoře jihlavské nemocnice k vyhodnocení.

Činnost odběrového týmu je považována z hlediska možnosti nákazy za vysoce rizikovou. Všichni členové odběrového týmu musí striktně dodržovat všechny zásady správné manipulace s ochrannými prostředky a dekontaminace. Tým má k dispozici speciálně označené vozidlo a je vybaven ochrannými prostředky jako odběrové týmy ve zdravotnických zařízeních. Ochranu jim poskytují jednorázové obleky, masky, brýle, respirátory FFP2 atd.

Na celostátní úrovni podléhá nasazení mobilního odběrového týmu HZS Kraje Vysočina rozhodnutí Centrálního řídícího týmu. Na jeho výzvu může být tento tým nasezen prakticky kdekoliv v České republice. Na krajské úrovni tým vypomáhá na základě žádosti Krajské hygienické stanice.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Mobilní odběrový tým Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina

Mobilní odběrový tým Hasičského záchrann... 

Detailní náhled

Mobilní odběrový tým Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina

Mobilní odběrový tým Hasičského záchrann... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem