HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladý záchranář v akci 2018

Více než 70 dětských týmů se přihlásilo do již tradiční soutěže HZS Jihočeského kraje – Mladý záchranář v akci. V loňském roce prošla soutěž podstatnou změnou – původně čistě hasičskou soutěž jsme oblékli do „nového kabátu“ a přizvali ke spolupráci také policejní kolegy. Obměna byla všemi soutěžícími přijata s nadšením, takže i letos pokračujeme v hasičsko-policejním trendu. 

Soutěž odstartovala 1. března zadáním prvních dvou úkolů. Jeden z úkolů byl vždy hasičský, druhý policejní. Úkoly byly dětem zadávány prostřednictvím sociální sítě facebook a webových stránek HZS Jihočeského kraje. Na každý úkol měly týmy pokaždé 14 dní. Záleželo tak vždy jen na tom kterém družstvu, kdy se do plnění pustí. Po čtrnácti dnech na soutěžící opět na facebooku a webových stránkách jihočeského profesionálního sboru čekaly další dva úkoly.

V průběhu prvního kola musely týmy splnit celkem 8 úkolů, a to například najít v okolí školy venkovní zdroj vody pro hašení požáru, vyrobit vozidlo Policie ČR, zjistit informace a vytvořit plakát o novém systému Florián či eCall, vymyslet vlastní detektivní příběh, vytvořit z plastelíny nejvěrnější podobu nového dráčka Záchranáčka, napsat básničku z policejního prostředí s použitím zadaných slov, zjistit symboly nebezpečnosti na čisticích prostředcích nebo správně sestavit evakuační zavazadlo…

Na konci dubna pak bylo první základní kolo u konce. Do druhého finálového kola postoupilo osm nejlepších týmů v mladší kategorii (první stupeň ZŠ) a šest nejlepších týmů v kategorii starších žáků (druhý stupeň ZŠ).

Finálové kolo se bude konat v areálu největší jihočeské profesionální stanice na Pražské třídě v Českých Budějovicích ve středu 23. května od 10 hodin.

Soutěžní týmy zde budou řešit fiktivní zásah, a to od reálného nahlášení mimořádného události až třeba po vyšetření příčiny vzniku „požáru“. Děti budou muset prokázat fyzickou zdatnost, schopnost rychle a správně se rozhodovat, ale zároveň musí mít i teoretické znalosti. V duchu inovace budou děti chvíli hasiči, chvíli policisté.

Do prvního kola se přihlásilo 33 týmů v mladší kategorii a 41 ve starší kategorii. A jen osm a šest nejlepších se utká o to, kdo bude nejlepší hasič a policista.

Přijměte pozvání na naši prestižní a v celé republice jedinečnou soutěž!!!

Facebookový odkaz na soutěž: https://www.facebook.com/Mladý-záchranář-v-akci-336521906487358/

Výsledková listina 1. kola:

Pořadí

Body celkem

Název družstva

Základní škola

I. stupeň

1.

797

Kočky v akci

ZŠ a Gymnázium Vodňany

2.

795

Milevští Orli

DDM Milevsko

3.

794

Lenochodi

ZŠ a MŠ Malšice

4. – 8.

792

BAQR

ZŠ a MŠ Malšice

4. – 8.

792

Srdíčko

ZŠ a MŠ Svatá Maří

4. – 8.

792

Svatojánští tygří

ZŠ a MŠ Svatý Jan nad Malší

4. – 8.

792

Švestky v akci

ZŠ a MŠ Tábor, Měšice

4. – 8.

792

Zvědavci

ZŠ a MŠ Tábor, Měšice

      II. stupeň

1.

788,5

Líná pětka

ZŠ a MŠ Malšice

2.

788

Borovanští Soptíci

ZŠ Borovany

3.

787

Rebelové

ZŠ a MŠ Malšice

4. – 5.

786

Frymburáci

ZŠ a MŠ Frymburk

4. – 5.

786

Pražáčata

SDH Pražák

6.

784

Záchranáři

ZŠ Bechyně

Poznámka: Pravidla soutěže dovolují postup do finálového kola nejlepším šesti týmům. V letošním roce se vzhledem ke shodě bodů u několika týmů v mladší kategorii organizátoři rozhodli do finále poslat týmů osm.

vytisknout  e-mailem