HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladý řidič zemřel po střetu s kamionem

V úterý 6. prosince 2016 v půl šesté večer vyslalo operační středisko hasiče z Domažlic ve směru na Draženov k dopravní nehodě osobního auta s kamionem. Vozidla se střetla u odbočky na Petrovice, každé skončilo ve svém pravém příkopu.

Řidič osobního auta zůstal zaklíněn nohama ve vozidle, tělem vypadl na silnici. Hasiči na jeho vyproštění použili hydraulické zařízení. Současně s tím probíhala resuscitace, na které se podíleli všichni, kdo na místě byli - policisté, hasiči, posádky ZZS i LZS. Oživovací pokusy ukončil lékař, který konstatoval smrt.

Kamion se převrátil na bok a vysypala se z něj převážená kukuřice do pole. Hasiči museli řidiči z kabiny pomoci ven. Vyvázl bez zranění.

Z kamionu unikla do příkopu nafta. Hasiči odčerpali kaluž a zasypali skvrnu sorbentem. Na místo se dostavil pracovník životního prostředí, který rozhodl provést kontrolu ještě následující den za světla, aby se rozhodlo o dalším postupu.

Pro havarovaná auta se dostavily dvě odtahové služby, oběma hasiči asistovali při nakládání vozidel.

Silnice mezi Domažlicemi a Draženovem byla po dobu zásahu zcela neprůjezdná, provoz byl obnoven až před půl jedenáctou v noci.

vytisknout  e-mailem